Aguapura
Aiguapura

Notícies de l'aigua Aiguapura Fadecen

Notícia de premsa

Artículo

150 experts espanyols en I+D+i sentin les bases per a la construcció d'un Projecte-País en matèria d'aigua


Data: 20/11/2011, Font: (iagua.es)

150 experts en R + D + i en aigua provinents de centres de recerca, universitats i empreses de tot Espanya, es van reunir en la IV Trobada de la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Aigua, que es va celebrar el dia 15 de novembre a la seu central del CSIC.

En l'acte d'obertura intervenir: Juan Tomás Hernani Burzaco, SG Innovació MICINN, D. Juan José Damborenea, vicepresident d'àrees cientificotècniques del CSIC, i Miquel Coma Vila, President PTEA. La Conferència inaugural la va realitzar Miquel Coma Vila, President PTEA, juntament amb Carlos Javier García Izquierdo, Coordinador Àrea Ciències Agràries CSIC.

Els experts assistents a l'esdeveniment van tenir l'oportunitat de conèixer vuit grans projectes d'R + D + i prioritaris per a la gestió eficient de l'aigua a Espanya que impulsa la PTEA, i en què està previst que es podrien arribar a invertir més de 200 milions de Euros durant els propers 5 anys.

Aquests projectes s'emmarcaran, cada un d'ells, en les següents àrees: Gestió integrada dels recursos hídrics; energies renovables i tractament d'aigües, tractaments d'aigua innovadors amb bio i nanotecnologia; optimització i valorització de fangs; tècniques avançades d'irrigació, tecnologies de l'aigua en turisme i salut, gestió de l'aigua a través de tecnologies innovadores d'informació, i gestió intel · ligent d'aigües urbanes.

En concret els projectes presentats van ser:

  • "GIRH - Gestió integrada dels recursos hídrics"
  • "ESMAS - Explotació sostenible de masses d'aigua subterrànies"
  • "WATERGY - Energies renovables a dessalació i tractament d'aigües"
  • "Tecnologies avançades en el tractament d'aigües"
  • "Optimització i valoració de fangs"
  • "Tècniques avançades de reg"
  • "Aigua, oci, turisme i salut"
  • "Solucions ICT per a la gestió avançada de l'aigua"
  • "SMART WATER CITIES"
  • "ITACA - Investigació de tecnologies de depuració d'aigües"
  • "ECOWATIN - Gestió ecològica de l'aigua a l'Índia"

També es va presentar el recentment creat Segell de coherència amb la PTEA, que acreditarà que els projectes que l'obtinguin estan emmarcats en l'Estratègia d'R + D + i en el sector de l'Aigua que ha elaborat la PTEA, la qual cosa afavorirà el seu accés a determinades ajuts i línies de finançament tant Comunitàries com estatals.

Els assistents van conèixer, a més, les principals iniciatives de recerca i finançament en el context Europeu, ja que es van presentar les següents iniciatives: JPI - "Water Challenges in a changing World", a càrrec d'Enrique Platja Jubilar, MICINN-CSIC; EIP - "Water-Efficent Europe", per Carolina Rodríguez Rodríguez, del CDTI i Catalina Balseiro WSSTP, i la "Blue Print", que va ser presentada per Ángeles Blanco Suárez, EWP.

Finalment, es van presentar els Campus d'Excel · lència HIDRANATURA (Gestió eficient de recursos hidronaturales), de la Universitat d'Extremadura, i e-MTA (Euromediterrani del Turisme i l'aigua), de la Universitat de Girona (UdG).

Aquest IV Trobada de la PTEA ha suposat un nou avanç en l'essencial projecte-país en aigua que Espanya requereix, un projecte amb enfocament global, per contribuir al desenvolupament tecnològic ia la millor gestió dels recursos hídrics al nostre país ia la resta del món.

La PTEA, a la qual dia rere dia s'incorporen noves entitats, està establert les bases per assolir un futur idoni del sector tecnològic espanyol de l'aigua i per a això desenvolupa una intensa tasca en benefici de la coordinació i l'optimització de la R + D + i en aigua a Espanya i impulsa la col · laboració publicoprivada, aportant, a més, assistència tècnica i afavorint consorcis per a projectes d'R + D + i.


Notícies de l'aigua »

Províncies de Catalunya on oferim els nostres serveis de tractaments d'aigua:Descalcificador Barcelona, filtre d'aigua BarcelonaDescalcificador Tarragona, filtre d'aigua TarragonaDescalcificador Lleida, filtre d'aigua LleidaDescalcificador Girona, filtre d'aigua Girona