Aguapura
Aiguapura

Notícies de l'aigua Aiguapura Fadecen

Notícia de premsa

Artículo

Catalunya registra dos brots de legionel·la a Premià i Granollers en una setmana


Data: 07/05/2010, Font: (Europa Press)

Catalunya ha registrat dos brots de legionel·la durant l'última setmana a Premià de Mar i Granollers (Barcelona), que han afectat un total de nou persones, si bé cap corre perill i només tres romanen ingressats, han informat fonts de la Conselleria de Salut a Europa Press.

El primer cas s'ha detectat a Premià, on es van veure afectades quatre persones, dos homes i dues dones de la localitat que han estat diagnosticats i tractats a l'Hospital de Mataró (Barcelona). Dos d'ells ja han estat donats d'alta. Els afectats van iniciar símptomes el 21 de juny.

A Granollers, la infecció ha afectat a altres cinc persones - quatre homes i una dona -, que han estat tractats a la Clínica del Pilar de Barcelona i l'Hospital de Granollers, i dels quals quatre persones ja han estat donats d'alta . En aquest cas els primers símptomes van aparèixer tres dies després, el 24 de juny.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica està realitzant enquestes epidemiològiques als afectats i fent el seu seguiment. Els tres pacients ingressats presenten una evolució "molt favorable", segons Salut, encara que el període d'incubació és d'uns deu dies, de manera que no es descarta que puguin aparèixer nous casos en els pròxims dies.

Salut ha inspeccionat els circuits de refrigeració censats, tots situats fora del casc urbà i que estan a un radi de 1,5 quilòmetres.

En tots els casos s'ha dictat l'ordre de fer una desinfecció de xoc preventiva. També s'han inspeccionat els regs d'aspersió i els nebulitzadors situats a les zones d'estudi, els quals s'han tancat, desinfectat i s'han pres mostres per analitzar.

Les inspeccions de tot el territori les estan realitzant els tècnics de l'Agència de Protecció de la Salut amb l'ajuda de tècnics de l'ajuntament.

La Conselleria recomana als ciutadans que tinguin en compte que la legionel·la no es transmet per contacte, es pot beure sense perill l'aigua d'abastament públic i es poden ingerir aliments rentats amb aigua.


Notícies de l'aigua »

Províncies de Catalunya on oferim els nostres serveis de tractaments d'aigua:Descalcificador Barcelona, filtre d'aigua BarcelonaDescalcificador Tarragona, filtre d'aigua TarragonaDescalcificador Lleida, filtre d'aigua LleidaDescalcificador Girona, filtre d'aigua Girona